Actie Nederlandse Spoorwegen

Zin in een dagje treinen met de Nederlandse Spoorwegen? Samen met de NS hebben we een hele leuke tour bedacht naar Zutphen. Kom Zutphen ontdekken en geniet van heerlijk koffie met gebak in het Genietcafé in het historische Oude Bornhof.

Duurzaam vervoer vinden wij bij het Genietcafé belangrijk. Het openbaar vervoer, met als koploper de Nederlandse Spoorwegen, speelt daar een sleutelpositie in. Aangevuld met deelauto’s en andere duurzame initiatieven dragen wij met z’n allen bij aan een betere wereld. Daarnaast is de historische binnenstad in Zutphen beperkt toegankelijk met de auto. In een stad van 800 jaar oud mis je nu eenmaal de vitale infrastructuur en veel ruimte voor parkeerplaatsen. Om die reden extra verstandig om Zutphen met de trein te ontdekken. Vanuit het station ben je in een wip bij het Genietcafé. Loop ook even over de markten en bezoek bijvoorbeeld de uitgebreide V.V.V. ter hoogte van de fontein.

Tips voor een mooie wandelroute:
– Kruittoren
– Dat Bolwerck
– Drogenapstoren
– Walburgistoren
– Wijnhuistoren

Ook erg mooi:
Loop vanaf de Walburgistoren buiten om de stadsmuur over de Martinetsingel langs de rechtbank en de historische boomgaard die je mooi wat lager ziet meanderen. Vervolgens loop je onder de poort van de Drogenapstoren door en kom je uit op de Zaadmarkt. Loop een klein stukje de Zaadmarkt op en ga rechtsaf onder de monumentale poort, met twee standbeelden, door het Oude Bornhof in. Je ziet ons direct!

Website Nederlandse Spoorwegen actie:
https://www.ns.nl/dagje-uit/aanbiedingen/genietcafe-zutphen.html

 

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.