COVID-19

Covid-19 (Corona) heeft flinke sporen nagelaten in de maatschappij. En dus ook in de horeca. Op deze speciale pagina informeren wij jullie hoe we na de horeca-sluiting de draad weer oppakken conform de “anderhalve meter economie”.

Je kunt er op rekenen dat het Genietcafé alles wat mogelijk is zal doen om je de vertrouwde gezelligheid te laten genieten in een veilige ambiance. Om dat mogelijk te maken zijn er meerdere aanpassingen gedaan.

Zo waken wij over jouw en onze gezondheid.

Kom je ook genieten?

Algemene hygiëne maatregelen:
– Kom niet als u verkouden bent, hoest of koorts heeft
– Zorg altijd voor 1,5 meter afstand tot andere mensen
(uitgezonderd kinderen en familieleden onderling)
– Betaal contactloos per pin, en niet met contant geld
– Wij maken deurklinken en contactpunten elk uur schoon
– Wij maken onze betaalapparatuur elke 30 min schoon
– Wij maken de toiletten meermalen per dag schoon
– Blijf niet onnodig lang in de buurt van onze medewerkers
– Blijf niet onnodig lang in de buurt van de bar / afrekenpunt
– Volg de instructies op van onze medewerkers
Niet eens? Spaar de medewerker en vraag naar de bedrijfsleider

Tijdelijke maatregelen vanuit de Rijksoverheid:
– Op het terras 1,5 meter afstand houden tot anderen (uitgezonderd gasten uit één huishouding)
– Binnen in de horeca mogen maximaal 30 personen genieten
– Reserveren voor binnen is voorlopig verplicht


aanpassing nader toegelicht:

Onderstaande aanpassingen zijn nog niet definitief en volgen uiteraard het landelijke beleid. Wij werken nu toe naar een heropening. Tot de eerste dag van heropening (dinsdag 2 juni) zal deze pagina regelmatig geactualiseerd worden.


Kinderen en de kinderhoek
Om de nodige afstand tussen tafels en stoelen te garanderen is er meubilair verschoven of verplaatst naar andere ruimtes. Hierdoor is de kinderhoek er tijdelijk niet meer. Maar de stripboeken, voorleesboeken en teken-spullen zijn er nog wel. We zorgen ook voor extra kleurplaten.
De babyverschoonkamer is beschikbaar via een medewerker. Kinderen maken gebruik van de gewone toiletten, onder de 6 jaar uitsluitend onder begeleiding.

Werken op je laptop
In het Genietcafé zijn we altijd gastvrij geweest voor harde werkers op een laptop. We hebben nu meerdere werkplekken gecreëerd voor deze werkers. Deze aangewezen plekken, afhankelijk van het moment tussen de 1 en 5, zijn de enige plaatsen waar er op een laptop gewerkt kan worden (max 90 minuten). Wij zorgen voor stroom en een supersnelle wifi-verbinding. De andere plekken zijn voor onze overige gasten. Op het terras hebben we geen laptopplekken.

Reserveren tijdelijk verplicht
De rijksoverheid heeft het reserveren in de horeca tot nader order verplicht gesteld. Om deze reden is het nu ook (tijdelijk) mogelijk om je plekje op het terras te reserveren. Onze software ondersteund ons bij de toewijzing van de beschikbare tafels en de medewerkers zien toe op het maximum aantal personen. Kom je met een groep van 4 tot 10 personen uit één familie, bel of whatsapp ons dan via 0575 540045. Misschien kunnen we wat voor je regelen!

Groepjes van meer dan 4 personen
Binnen in de horeca hebben we tafels die tot 10 personen kunnen ontvangen. Om de “anderhalve meter economie” gestalte te geven is het verstandig om alleen met leden van één gezin aan een tafel te zitten. Op het terras hebben we 2 en 4 persoonstafels. Het is gedurende de “anderhalve meter economie” niet mogelijk tafels aan elkaar te schuiven. De tafels hebben gedurende deze periode dus een vaste plek. Alleen zo kunnen we samen waken over jullie en onze gezondheid.

Aanvullende informatie over ons terras:
Ons terras is héél populair. Dikwijls is er geen plekje meer. Vanwege de 1,5 meter regels hebben we minder dan de helft van de capaciteit beschikbaar. Je kunt reserveren op het terras, maar dat hoeft niet. Standaard reserveren we binnen een plekje voor je, maar op onze website kun je ook kiezen voor het terras. Zorg er voor dat je duidelijk de terras-knop indrukt voor dat je verder gaat met reserveren. Super belangrijk: Slecht en koud weer? Er is geen backup binnen vanwege de Corona-regels van de overheid. Dus als je het terras te nat of te koud vindt, kun je niet binnen terecht. Voor het terras geldt bovendien dat we je willen vragen écht op tijd te komen. Na 10 minuten geven we je tafel weg aan iemand anders. We rekenen op je begrip, we kunnen ons dit seizoen geen lege tafels veroorloven.

Voor alle reserveringen geldt een maximale duur van 90 minuten. Dit is nodig om doorlopend capaciteit te bieden aan nieuwe gasten en -eerlijk is eerlijk- ons eigen hoofd boven water te houden in deze tijd.