COVID-19

Covid-19 (Corona) heeft flinke sporen nagelaten in de maatschappij. En dus ook in de horeca. Op deze speciale pagina informeren wij jullie hoe we de draad weer oppakken conform de “anderhalve meter economie”.

Laatste mutatie: 16-12-2020

Je kunt er op rekenen dat het Genietcafé alles wat mogelijk is zal doen om je de vertrouwde gezelligheid te laten genieten in een veilige ambiance. Om dat mogelijk te maken zijn er meerdere aanpassingen gedaan.

Zo waken wij over jouw en onze gezondheid.

Kom je ook genieten?

Algemene hygiëne maatregelen:
– Kom niet als u verkouden bent, hoest of koorts heeft
– Zorg altijd voor 1,5 meter afstand tot andere mensen
(uitgezonderd kinderen en huishoudens onderling)
– Betaal contactloos per pin, en niet met contant geld
– Wij maken deurklinken en contactpunten elk uur schoon
– Wij maken onze betaalapparatuur elke 30 min schoon
– Wij maken de toiletten meermalen per dag schoon
– Blijf niet onnodig lang in de buurt van onze medewerkers
– Blijf niet onnodig lang in de buurt van de bar / afrekenpunt
– Volg de instructies op van onze medewerkers
Niet eens? Spaar de medewerker en vraag naar de bedrijfsleider

Tijdelijke maatregelen vanuit de Rijksoverheid (binnen én op het terras):
– Ben je met méér dan 3 personen, dan zijn alle tafelgenoten afkomstig uit één huishouden. Tot 3 personen mag je “divers” aan één tafel zitten.
– Blijf aan tafel, verlaat de tafel alleen voor bijvoorbeeld toiletbezoek
Ook kinderen blijven aan tafel zitten.
– De expositie in het restaurant kan tot nader order niet bewonderd worden, behalve dat wat zichtbaar is vanaf je tafeltje
– Als je binnenkomt graag je handen desinfecteren. We vragen verder naar je reservering (of maken deze ter plekke voor je), eventuele relevante gezondheidsklachten en je ontvangt een formuliertje waarop je reserveringsgegevens én contactgegevens kunt noteren.
– Spaar onze medewerkers, we realiseren ons dat de beperkingen niet bijdragen aan de gastvrijheid van de horeca. Bij ervaren problemen; vraag naar de bedrijfsleider. Onze medewerkers hebben het al zwaar deze tijd.
– Hoewel reserveren verplicht is, reserveren wij uitsluitend binnen. Buiten op het terras kun je reserveren door je tafel uit te kiezen en te wachten op de serveerster die ter plekke je reservering in orde maakt (inclusief het gezondheidsgesprekje en gegevens voor contactonderzoek).
Sneller genieten? Scan dan de QR-code en vul het formuliertje digitaal in. Je vindt de QR-code in de menukaarten en op diverse andere plekken.


In onze horeca wordt ca 5x per uur de zuurstoflucht vervangen door ventilatie.

Wel zo veilig!

COVID19 en onze verhuurbare ruimtes op de eerste etage:
Tijdens de actuele maatregelen rondom COVID19 geldt dat wij onze ruimtes graag aan je verhuren:
– tot max. 6 personen in de Kroonkamer (aan 1 grote tafel)

– tot max. 8 personen in de Kroonkamer (aan 2 tafels)
– tot max. 18 personen in theateropstelling in de Borrozaal (+3 er voor)

– tot max. 21 personen aan 7 3-persoonstafels in de Borrozaal (meanderend)
– tot max. 12 personen aan een lange brede vergadertafel in de Borrozaal
In deze situatie heeft iedereen 1,5 meter vrije ruimte rondom.
In deze ruimte wordt ca 5x per uur de zuurstoflucht vervangen door ventilatie.

aanpassing nader toegelicht:


Werken op je laptop
In het Genietcafé zijn we altijd gastvrij geweest voor harde werkers op een laptop. We hebben nu meerdere werkplekken gecreëerd voor deze werkers. Deze aangewezen plekken, afhankelijk van het moment tussen de 1 en 3, zijn de enige plaatsen waar er op een laptop gewerkt kan worden (max 90 minuten). Wij zorgen voor stroom en een supersnelle wifi-verbinding. De andere plekken zijn voor onze overige gasten. Op het terras hebben we geen laptopplekken.

Groepjes van meer dan 6 personen
Binnen in de horeca hebben we tafels die tot 10 personen kunnen ontvangen. Om de “anderhalve meter economie” gestalte te geven is het alleen mogelijk met leden van één huishouden aan een tafel te zitten. Op het terras hebben we 2 en 4 persoonstafels. Het is gedurende de “anderhalve meter economie” niet mogelijk tafels aan elkaar te schuiven. De tafels hebben gedurende deze periode dus een vaste plek. Alleen zo kunnen we samen waken over jullie en onze gezondheid.

Aanvullende informatie over ons terras:
Ons terras is héél populair. Dikwijls is er geen plekje meer. Vanwege de 1,5 meter regels hebben we minder capaciteit beschikbaar. Standaard reserveren we binnen een plekje voor je, maar als je aankomt kun je ook kiezen voor het terras als daar toevallig een plekje vrij is.

Voor alle reserveringen geldt een maximale duur van 90 minuten. Dit is nodig om doorlopend capaciteit te bieden aan nieuwe gasten en -eerlijk is eerlijk- ons eigen hoofd boven water te houden in deze tijd.