Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Beethoven Festival

25 augustus 2018 @ 09:00 - 10:00

E12,50

Het congres danst…
Revolutie van het volk, muziek voor de elite.
Beethoven in historisch perspectief.

Historie
Het Beethoven Festival is een tweejaarlijkse culturele manifestatie waarin de componist Ludwig van Beethoven, zijn muziek en zijn historische betekenis centraal staan.

Entourage
Dit voor Nederland unieke festival vindt plaats in de sfeervolle middeleeuwse binnenstad van Hanzestad Zutphen. In de stad zijn veel gevels uit de tijd van de componist en sinds kort is het Geelvinck Muziekmuseum er gevestigd. In het museum is veel aandacht voor de muziek, de persoon en de tijd van Beethoven

Cultuur
Het festival bestaat uit grote en kleinere concerten, lezingen, ( kinder ) voorstellingen, masterclasses, workshops, poëzie, film, literatuur, dans en…

Het festival

En de editie 2018

De 3e editie van het festival vindt plaats op 24, 25 en 26 augustus 2018. Deze editie staat in het teken van de muziek die was te horen op het beroemde congres in 1815. De revolutie was uitgewoed, Napoleon was verslagen en in Wenen moesten op een groot congres de contouren van het nieuwe Europa gestalte krijgen. Maar in Wenen hield de elite zich bezig met heel andere zaken:

Het congres danst… op muziek van Beethoven

Tegelijk zoekt het festival, Beethoven zelf indachtig, de vernieuwing. Naast de zg. authentieke uitvoering, is zijn muziek te horen in moderne uitvoeringen, op bijzondere instrumenten, in onverwachte combinaties en op verrassende plekken in historisch Zutphen.

Op zaterdag 25 augustus 2018 kun je tussen 9 en 10 uur ‘s morgens een heerlijk ontbijtbuffet genieten van biologische en huisgemaakte kwaliteit.
We bakken onze eigen broodjes en zorgen er voor dat het je aan niets ontbreekt.
Ook trek in zo’n heerlijk ontbijt? Reserveer dan je ontbijt via onderstaand formulier.

Reserveer je ticket
Betalen doe je pas in het Genietcafé
Je naam*
Telefoon
-
E-mail*
Ik reserveer tickets voor:
Ik reserveer:*
Overige:

Ticket combineren met ontbijt om 9 uur in het Genietcafé en concert Opus 1 om 10 uur in het Geelvinck Museum?
Bestel dan de ticketcombi hier:
https://www.geelvinck.nl/concerten/ontbijten-met-beethoven/
Het Genietcafé en Geelvinck liggen op 2 minuten loopafstand van elkaar.

Deel dit artikel en volg ons:

Gegevens

Datum:
25 augustus 2018
Tijd:
09:00 - 10:00
Kosten:
E12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.geelvinck.nl/

Organisator

Genietcafé Zutphen BV
Telefoon:
0575 540045
E-mail:
hallo@genietcafe.nl
Website:
https://genietcafe.nl/

Locatie

Genietcafé Zutphen
Oude Bornhof 55
Zutphen, Gelderland 7201DX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575540045
Website:
https://genietcafe.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

——————————————————-
De meeste evenementen worden georganiseerd door het Genietcafé. Soms worden evenementen door derden georganiseerd. Het Genietcafé is niet aansprakelijk voor onvolkomenheden, onjuistheden of het annuleren, verplaatsen of intrekken van een door derden georganiseerd evenement. Ook is het Genietcafé niet aansprakelijk voor gebruik van beeldmateriaal aangeleverd door de organisator. Indien er een transactie ten grondslag ligt aan een evenement dan ontstaat er een overeenkomst tussen jou en de organisator. Het Genietcafé is daarin niet altijd partij. Ben je -al dan niet op uitnodiging van een organisator- aanwezig in de gebouw van het Genietcafé dan gelden voor jou de standaard huisregels. Het Genietcafé is lid van de COH (Collectieve Horeca Ontzeggingen). De COH is onverkort van toepassing voor alle activiteiten in het gebouw van het Genietcafé. Zie ook de Algemene Voorwaarden van Genietcafé Zutphen BV.