Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Femke en Gerjan

30 augustus 2020 - 31 oktober 2020

Femke Wijma is grafisch vormgever én beeldend kunstenaar!

Ze schildert over het algemeen met acrylverf op doek en de onderwerpen zijn vrijwel altijd weergaven van mooie plekken waar ze geweest is. Vaak zijn dit vakanties, maar het kan ook net zo goed haar eigen achtertuin of een Sallands landschap zijn.

Voor deze expositie heeft Femke gekozen voor zeelandschappen, en dan vooral van haar favoriete Waddeneiland Terschelling. Ze schildert graag op het eiland, maar de Noordzee is ook vaak het onderwerp als ze schildert in haar atelier annex expositieruimte ‘the Creativ Store’ in Schalkhaar, die op vrijdag en zaterdag geopend is (Spanjaardsdijk 68, Schalkhaar).

In Schalkhaar komt ook de samenwerking met Gerjan tot uitdrukking: ook zijn werk wordt hier geëxposeerd. We vinden Gerjans hout sculpturen goed passen bij de zeegezichten van Femke, vooral ook omdat die veelal ingelijst worden in stoere steigerhouten lijsten.

Gerjan Harbers is drijfhoutkunstenaar!

Hij sprokkelt drijfhout uit verschillende landen. Het meeste drijfhout komt van de kust. De eigenschap van drijfhout is dat het erg licht is en door het water en de zoute zee schoon is gespoeld. Daardoor is het ook houdbaar gemaakt. Prima materiaal om lang van te kunnen genieten!

Gerjan heeft een eigen stijl ontwikkeld. Hij sprokkelt hout met speciale vormen en juist dat maken zijn sculpturen uniek!  Zijn grote en kleine ontwerpen passen dan ook schitterend binnen of buiten op een beschutte plaats. Voor deze expositie voeren Gerjan’s vissculpturen de boventoon. Stoere vissen die bij de schitterende schilderijen van Femke goed matchen.

In het Genietcafé zijn ook kaarten van Femke te koop. Deels zijn dit wenskaarten met afbeeldingen van haar schilderijen, maar ook Culi Cards, dit zijn dubbele kaarten met op de voorzijde een afbeelding van een schilderijtje van Femke, en op de achterzijde een bijpassend recept. Bijvoorbeeld een kaart met een bord Sardientjes aan de ene kant, en dan een recept van heerlijke gegrilde sardientjes op de andere kant.

U bent dan ook van harte uitgenodigd om onze expositie HOUTEN ZEE te bewonderen. Deze expositie is te zien in de maanden september en oktober in het restaurant van het Genietcafé.

Gegevens

Begin:
30 augustus 2020
Einde:
31 oktober 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Genietcafé Zutphen
Oude Bornhof 55
Zutphen, Gelderland 7201DX Nederland
Telefoon:
0575540045
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Genietcafé Zutphen BV
Telefoon:
0575 540045
E-mail:
hallo@genietcafe.nl
Bekijk de site van Organisator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

——————————————————-
De meeste evenementen worden georganiseerd door het Genietcafé. Soms worden evenementen door derden georganiseerd. Het Genietcafé is niet aansprakelijk voor onvolkomenheden, onjuistheden of het annuleren, verplaatsen of intrekken van een door derden georganiseerd evenement. Ook is het Genietcafé niet aansprakelijk voor gebruik van beeldmateriaal aangeleverd door de organisator. Indien er een transactie ten grondslag ligt aan een evenement dan ontstaat er een overeenkomst tussen jou en de organisator. Het Genietcafé is dan geen juridische partij.

fbq('track', 'PageView');
Open chat
Waarmee kunnen we je helpen?
Hoi, wat kunnen we voor je doen?