fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Fotografie-workshop: Dwalen door Zutphen

23 maart 2018| 09:30 - 12:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 11 april 2018 at 09:30

One event on 27 mei 2018 at 09:30

One event on 15 juni 2018 at 09:30

One event on 24 juni 2018 at 09:30

Ik dwaal graag met mijn camera door mijn woonplaats Zutphen, een prachtige Hanzestad. Al wandelend heb ik al veel prachtige plekken  ontdekt. Er is zoveel moois om vast te leggen! Ik vind het heerlijk om dat enthousiasme over Zutphen én fotograferen met anderen te delen.  Samen dwalen dus, ga je mee?

Ik heb 5 Dwaaltochten gepland in het voorjaar van 2018. Daarvan hebben 3 tochten het thema compositie. En de andere 2 gaan over het omgaan met het diafragma van je camera.

Workshop A: Compositie

Na deze workshop weet je welke mogelijkheden je hebt voor een krachtige plaatsing van de onderwerpen op je foto. Je krijgt zicht op de invloed van vlakverdeling, lijnenspel, camerastand-
punten en andere compositieregels. Je gaat oefenen en krijgt
feedback. Natuurlijk niet om je daarna strikt aan die ‘regels’ te
moeten houden. Maar een goede compositie helpt wel om je foto’s spannender en dynamischer te maken. Of om de aandacht van de kijker te vestigen op wat jíj hem wilt laten zien. En daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Wanneer?
 • vrijdag 23 maart (9.30-12.30 u)
 • zondag 27 mei (13.30-16.30 u)
 • zondag 24 juni (13.30-16.30 u)
Voor wie?

De workshops met het thema ‘Compositie’ zijn geschikt voor de
beginnende en de gevorderde fotograaf. Voorkennis over fotografie is niet nodig. Deelnemen kan met alle soorten camera’s (óók met mobiele telefoons).

 

Workshop B: diafragma

Ben jij ook zo’n fan van foto’s met mooie, zachte achtergronden?
Maar lukt het je niet om ze zelf te maken? Na deze workshop wel!

Bij een portret of detailfoto is vaak alleen het onderwerp scherp. Een onscherpe, wazige achtergrond zorgt dan voor rust en sfeer. Voor landschapsfoto’s kan het mooier zijn als alles scherp is, van de elementen op de voorgrond tot die verder naar achteren. Maar als je camera op de automatische stand staat, heb je daar geen controle over. Haal je camera dus van die automatische stand!

Hetzelfde beeld, verschillende diafragma’s. Links een zachte achtergrond. Het beeld komt daardoor van de achtergrond. Rechts een scherpe voor- én achtergrond. Daardoor ontstaat meer een sfeerbeeld van het hofje waarin het beeld staat.

Maar hoe werkt dat dan? Dat heeft alles te maken met het diafragma van je camera. In deze workshop leer je om het  diafragma van je
camera te beheersen
. Je krijgt ruimte om te oefenen en we bespreken je gemaakte foto’s na. Zo krijg je meer controle. En daardoor kun je meer creativiteit in je foto’s leggen. En dan lukt het jou ook om zo’n mooie zachte achtergrond te maken, echt!

Wanneer?
 • woensdag 11 april (9.30 – 12.30u)
 • vrijdag 15 juni (9:30 – 12.30u)
Voor wie?

Let op! Meedoen aan de Diafragma-workshops kan alleen als je camera een automatische diafragmavoorkeuze stand heeft (zoals A op Nikon en Av op Canon). En natuurlijk ook als je al weet hoe je je camera zelfstandig handmatig in kunt stellen (zoals met de M stand op Nikon en Canon), maar eigenlijk niet zo goed weet wat nu de rol is van het diafragma bij het maken van je foto. Deze workshop is niet geschikt voor mobiele telefoons.

Dit mag je in beide workshops van mij verwachten:
 • een helder kader met praktisch toepasbare kennis
 • een handige hand-out met de kernpunten uit de theorie
 • oefeningen om de theorie direct toe te passen
 • een leuke route door de historische binnenstad van Zutphen
 • wetenswaardigheden over plekken die we bezoeken
 • gezamenlijke nabespreking van de foto’s
 • inspiratie en enthousiasme
 • veel persoonlijke aandacht (groep van 3-5 personen)
 • een besloten Facebook-groep waarin je foto’s kunt delen, inspiratie en tips krijgt, vragen kunt stellen en om feedback kunt vragen (als je dat wilt)

Heb je een groepje van minimaal 4 personen? Dan kunnen we in overleg ook een andere datum prikken.

Wat zeiden eerdere deelnemers over hun Dwaaltocht?

“Ik heb genoten vanmiddag, ik vond ’t erg sfeervol. Leuk om zo door m’n eigen stadje te zwalken. En jij pakt ’t super persoonlijk aan, … daardoor heb ik op sfeervolle en ontspannen wijze veel geleerd. Compliment!”

“Opdrachten waren heel makkelijk toe te passen. Volgens mij voor iedereen, ongeacht de ervaring. Goede sfeer gecreëerd om echt uit te proberen.”

“Prima route, goede mogelijkheden om te fotograferen…” “In een paar straatjes geweest die ik nog niet (goed) kende, leuk ook voor Zutphenezen.”
De kosten van een Dwaaltocht

Dwalen door Zutphen kost € 55,- per persoon. Dat is inclusief
koffie/thee bij de start in het Genietcafé en fris/sap bij de nabespreking in het Genietcafé.

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE:
http://jasjadewitfotografie.nl/workshops/samen-op-pad-dwalen-door-zutphen/

Gegevens

Datum:
23 maart 2018
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Genietcafé Zutphen BV
Telefoon:
0575 540045
E-mail:
hallo@genietcafe.nl
Site:
https://genietcafe.nl/

Locatie

Genietcafé Zutphen
Oude Bornhof 55
Zutphen, Gelderland 7201DX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575540045
Site:
https://genietcafe.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

——————————————————-
De meeste evenementen worden georganiseerd door het Genietcafé. Soms worden evenementen door derden georganiseerd. Het Genietcafé is niet aansprakelijk voor onvolkomenheden, onjuistheden of het annuleren, verplaatsen of intrekken van een door derden georganiseerd evenement. Ook is het Genietcafé niet aansprakelijk voor gebruik van beeldmateriaal aangeleverd door de organisator. Indien er een transactie ten grondslag ligt aan een evenement dan ontstaat er een overeenkomst tussen jou en de organisator. Het Genietcafé is daarin niet altijd partij. Ben je -al dan niet op uitnodiging van een organisator- aanwezig in de gebouw van het Genietcafé dan gelden voor jou de standaard huisregels. Het Genietcafé is lid van de COH (Collectieve Horeca Ontzeggingen). De COH is onverkort van toepassing voor alle activiteiten in het gebouw van het Genietcafé. Zie ook de Algemene Voorwaarden van Genietcafé Zutphen BV.

fbq('track', 'PageView');
Open chat
Waarmee kunnen we je helpen?
Hoi, wat kunnen we voor je doen?