Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing ’Eindeloos ouderschap’, 14 maart

14 maart @ 19:30 - 22:00

E7,50

Lezingenserie Ouderschap, Opvoeding & Onderwijs.

Donderdag 14 maart, 19.30 uur

Anneke Groen en Herman Vuijsje over het boek ’Eindeloos ouderschap’:

Een boeiende lezing over de relatie tussen (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen.

Vroeger waren ouders klaar met de zorg voor hun kinderen als die het huis verlieten. Tegenwoordig gaat die zorg en innige betrokkenheid vaak veel langer door, ook als de kinderen al volwassen zijn. Voor veel grootouders is het bijvoorbeeld vanzelfsprekend om structureel op te passen op de kleinkinderen of om hun kinderen financieel te ondersteunen, bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning.

Anneke Groen en Herman Vuijsje, kwamen er in gesprek met elkaar, en met kennissen van hun leeftijd achter, dat dit geen toevallige persoonlijke ervaringen zijn, maar dat het hier gaat om een verandering in een breder maatschappelijk patroon.

In het boek ‘Eindeloos Ouderschap’ gaan ze in op vragen als: Wat is de oorzaak van die langdurige afhankelijkheid? Wat zijn de gevolgen van die zeer hechte relatie en wat zijn de valkuilen? Mogen oude ouders iets terugverwachten voor de grote hoeveelheid tijd, geld en liefde die ze in hun kinderen hebben gestoken? Mogen of kunnen (groot)ouders ook nee zeggen?

Groen en Vuijsje schetsen dit emotionele mijnenveld zeer herkenbaar, met warmte, humor én verstand.

Lezing en nagesprek in de Borrozaal, 1ste etage, Genietcafé, Oude Bornhof, Zutphen. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kaarten 7,50. Reserveren aanbevolen, bestel je tickets onderaan deze pagina.

Herman Vuijsje, socioloog en journalist. Eerder schreef hij onder meer: Lof der dwang, Pelgrim zonder God. Tot hier heeft de Heer ons geholpen en Correct. In november van dit jaar kwam zijn nieuwste boek ‘Zwartkijkers’ uit, over de mythe dat er een diepe kloof bestaat tussen ‘witte’ en ‘zwarte’ Nederlanders.

Anneke Groen is journalist en programmamaker. Elf jaar lang was zij directeur van de Rode Hoed. Als journalist werkt ze voor verschillende kranten, tijdschriften en weekbladen, waaronder de Groene Amsterdammer. Ook organiseert zij congressen, debatten en symposia over maatschappelijke onderwerpen als dilemma’s in de geneeskunst, het onderwijs en multiculturele vraagstukken.

Artikel in de Volkskrant lezen? Klik op deze tekstregel

 

Tickets reserveren doe je hier:

 

DEFINITIEF Ouderschap_Vuijsje_1
Deel dit artikel en volg ons:
error

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
E7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Genietcafé Zutphen
Oude Bornhof 55
Zutphen, Gelderland 7201DX Nederland
Telefoon:
0575540045
Website:
https://genietcafe.nl/

Organisator

Genietcafé Zutphen BV
Telefoon:
0575 540045
E-mail:
hallo@genietcafe.nl
Website:
https://genietcafe.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

——————————————————-
De meeste evenementen worden georganiseerd door het Genietcafé. Soms worden evenementen door derden georganiseerd. Het Genietcafé is niet aansprakelijk voor onvolkomenheden, onjuistheden of het annuleren, verplaatsen of intrekken van een door derden georganiseerd evenement. Ook is het Genietcafé niet aansprakelijk voor gebruik van beeldmateriaal aangeleverd door de organisator. Indien er een transactie ten grondslag ligt aan een evenement dan ontstaat er een overeenkomst tussen jou en de organisator. Het Genietcafé is daarin niet altijd partij. Ben je -al dan niet op uitnodiging van een organisator- aanwezig in de gebouw van het Genietcafé dan gelden voor jou de standaard huisregels. Het Genietcafé is lid van de COH (Collectieve Horeca Ontzeggingen). De COH is onverkort van toepassing voor alle activiteiten in het gebouw van het Genietcafé. Zie ook de Algemene Voorwaarden van Genietcafé Zutphen BV.