Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Hooggevoelig & Strong-Willed, thema Wilskracht 15 november

15 november @ 19:30 - 21:30

E7,50

Wegens een eerder volledig uitverkochte zaal organiseren wij een tweede lezing met Janneke van Olphen:

Een illustratief voorbeeld: het is bedtijd voor Rafael. Dat betekent dat het liedje van verlangen begint, want Rafael vindt ‘naar bed gaan’ maar saai. Beneden zijn veel leukere dingen te beleven! Zijn oog valt op een reep chocola. Rafael is een meester in het verleiden. Stralend zegt hij: “Chocola! Oh, dat vind ik zóóó lekker!”. Op een lieflijke toon vraagt hij: “Mag ik een stukje?”. Het is moeilijk om deze verleiding te weerstaan, als vader of moeder gun je het hem ook. Tegelijkertijd weet je dat hij moeilijk in slaap komt als hij vlak voor het slapen suiker eet. Dat weet Rafael zelf inmiddels ook. Maar ja, die chocola ziet er zo lekker uit dat dit hem nu helemaal niks kan schelen. Je antwoordt “Nu niet schat, dat is vlak voor het slapen gaan geen goed idee”. Rafael geeft echter niet zo snel op. Als hij iets in zijn hoofd heeft… De verleidingstoon is mislukt. Rafael gaat over op een andere toon. Hij zet zijn handen in zijn zij, beide benen stevig op de grond en zegt met flinke wilskracht en vurigheid: “ik wil NU een stuk chocola!”.

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil hebben, het zal je niet verrassen, flink wat wilskracht, flink wat ‘pit’. Hoe ga je hier als ouder mee om? Wat zijn valkuilen voor ouders/verzorgenden Hoe houd je je staande zonder autoritair te worden? Op deze en andere aanverwante vragen, krijg je tijdens deze interactieve lezing met als thema ‘Wilskracht’, verhelderende antwoorden.

Janneke van Olphen is psycholoog en begon 8 jaar geleden met schrijven over Hooggevoelig & Strong-Willed. Ze geeft o.a. cursussen via haar bedrijf Gevoeligheid Grootbrengen. Samen met Josina Intrabartolo schreef ze de boeken ‘Draakje Vurig’ en ‘Draakje Vurig op school’. In 2017 kwam haar boek ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ uit.

Wanneer: donderdag 15 november 2018
Inloop vanaf: 19.30 uur
Lezing start: 20.00 uur
Vooraf en na afloop kun je van een drankje genieten (niet bij ticket inbegrepen).

Tickets: 7,50 euro
Reserveren: noodzakelijk (snel uitverkocht)
Je kunt deze lezing reserveren via onderstaand formulier.

 

Deel dit artikel en volg ons:

Gegevens

Datum:
15 november
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
E7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.genietcafe.nl/lezing-hooggevoelig-strong-willed-thema-wilskracht-15-november/

Locatie

Genietcafé Zutphen
Oude Bornhof 55
Zutphen, Gelderland 7201DX Nederland
Telefoon:
0575540045
Website:
https://genietcafe.nl/

Organisator

Genietcafé Zutphen BV
Telefoon:
0575 540045
E-mail:
hallo@genietcafe.nl
Website:
https://genietcafe.nl/

——————————————————-
De meeste evenementen worden georganiseerd door huurders van de ruimten in het Genietcafé. De directie van het Genietcafé is niet aansprakelijk voor onvolkomenheden, onjuistheden of het annuleren, verplaatsen of intrekken van een evenement. Ook is de directie van het Genietcafé niet aansprakelijk voor gebruik van beeldmateriaal aangeleverd door de organisator. Indien er een transactie ten grondslag ligt aan een evenement dan ontstaat er een overeenkomst tussen jou en de organisator. Het Genietcafé is daarin géén partij. Ben je -al dan niet op uitnodiging van een organisator- aanwezig in de gebouwen van het Genietcafé dan gelden voor jou de standaard huisregels. Het Genietcafé is lid van de COH (Collectieve Horeca Ontzeggingen). De COH is onverkort van toepassing voor alle activiteiten in het gebouw van het Genietcafé. Zie ook de Algemene Voorwaarden van Genietcafé Zutphen BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *