Fotozomer Zutphen met onder andere World Press Photo

Deze zomer staat Zutphen in het teken van fotografie tijdens de eerste editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze historische Hanzestad verschillende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo en Parels van de Achterhoek. Bezoekers kunnen zich door de hele stad laten verrassen en ontroeren door de uiteenlopende verhalen die in beeld zijn gevangen.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de komst van World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van deze Hanzestad. Daarom besloot Zutphen Promotie om al deze gepassioneerde initiatieven te bundelen in deze eerste editie van Fotozomer Zutphen. Fotozomer Zutphen is een samenwerking tussen Zutphen: Doen! (de stichting die World Press Photo Zutphen organiseert), Zoom-in Zutphen, Fotografencollectief De Zutphense, Parels van de Achterhoek, vijfentwintig lokale ondernemers, Zutphen Promotie en gemeente Zutphen.

Een Andere Kijk op Zutphen – 2 juli t/m 30 september
Diverse locaties in de binnenstad, uiteraard ook in het Genietcafé. Gratis entree.
Een uniek onderdeel van de Fotozomer is Een Andere Kijk op Zutphen. Zesentwintig hobbyfotografen van fotoclub Zoom-in Zutphen exposeren bij vijfentwintig Zutphense ondernemers hun ‘andere kijk op Zutphen’. Bekijk deze foto’s terwijl je de leukste winkels van Zutphen ontdekt!

World Press Photo 2018 – 6 t/m 29 juli
Walburgiskerk (Kerkhof 3). Tickets à € 5 verkrijgbaar bij de kassa en bij VVV Zutphen.
De internationale en spraakmakende World Press Photo tentoonstelling is deze zomer voor de vierde keer te bezichtigen in Zutphen. Van 6 tot en met 29 juli zijn de ruim 150 nieuwsfoto’s te zien in de onlangs gerenoveerde Walburgiskerk.

Parels van de Achterhoek – 2 juli t/m 31 augustus
Stadhuis Zutphen (’s-Gravenhof 2). Gratis entree.
In het stadhuis is een expositie te zien waarbij ‘Parels van de Achterhoek’ centraal staan. Fotografe Jessica de Lepper portretteerde twintig geboren en/of getogen Achterhoekers, die het ultieme in hun vak bereikten en trots zijn op hun afkomst.

95 jaar De Zutphense – Passie voor fotografie – 11 t/m 29 juli
De Witte Vleugel (Kerkhof 1a). Gratis entree.
Fotografencollectief De Zutphense bestaat dit jaar maar liefst 95 jaar. Leden van deze groep tonen hun mooiste werken in de Witte Vleugel. Vrijwel alle fotografen hebben hun eigen specialiteit, van portret tot journalistiek, van figuratief tot abstract.

Praktische informatie
Meer informatie is te vinden op www.fotozomer.nl. Een gratis programmaboekje (met daarin ook alle locaties van Een Andere Kijk op Zutphen) is vanaf 2 juli gratis verkrijgbaar bij VVV Zutphen.

flyer-fotozomer-szp-lr

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.