Genietcafé ondersteunt nieuw Zutphens Literatuurfestival voor jongeren.

Genietcafé ondersteunt nieuw Zutphens Literatuurfestival voor jongeren.

Mocht u op vrijdag 21 september opvallend veel jongeren, in groepen zien rondtrekken in de stad, dan komt dat door het literatuurfestival ‘Nieuw Zutphens Peil’. Dit is een initiatief van boekhandel van Someren & ten Bosch in samenwerking met docenten van alle Zutphense middelbare scholen en een groep enthousiaste vrijwilligers. ‘Nieuw Zutphens Peil’ is een uniek nieuw concept, wat nog niet eerder in Nederland is georganiseerd.

In totaal 700 middelbare scholieren (5 HAVO/VWO) verplaatsen zich door de stad, om op verschillende (historische) locaties, kennis te maken met 15 Nederlandse schrijvers, waaronder bijvoorbeeld Adriaan van Dis. Het Genietcafé is één van de locaties van dit festival.

Juist in een tijd van ontlezing, digitalisering en afkalving van het literatuuronderwijs is het belangrijk dat jonge mensen op een levendige manier kennismaken met schrijvers en zo ervaren wat de kracht van literatuur kan zijn. Voorafgaand aan het festival, bereiden de leerlingen zich in de lessen voor op de ontmoeting met de schrijvers.

Het Genietcafé juicht dit initiatief van harte toe en heeft de Kanunnik Borrozaal beschikbaar gesteld voor het festival. Schrijver en theatermaker Jaap Robben is te gast bij het Genietcafé  en zal proberen de passie voor- en in zijn werk over te dragen op de jongeren.

Het ondersteunen van het literatuurfestival past in de doelstelling van het Genietcafé om meer activiteiten te organiseren op het gebied van Opvoeding, Ouderschap & Onderwijs. Het kindvriendelijke Genietcafé biedt bijvoorbeeld ook onderdak aan Café Ouders & Co en in september start een lezingenserie op het gebied van Opvoeding & Ouderschap.

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.