Dinsdag 2 juni gaan we weer open!

Een nachtmerrie voor elke ondernemer.
Gedwongen worden om je zaak te sluiten. Het voelt dubbel. Als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van Corona (COVID-19) begrijpelijk. Op het moment dat het reeds verwachte besluit mij officieel bereikte bevond ik me op de Duitse Rhein richting de Nijmeegse Waal. Even een stukje varen. Hoofd leeg maken. Ik dacht toen wel, dit is zo’n moment wat je je later gaat herinneren.

Met mijn getalenteerde bedrijfsleiders Rebeca en Yael heb ik intensief overleg gevoerd en een soort van integraal crisisplan gemaakt. Had mijn vorige baan toch nog nut ;-). We hebben fysiek maatregelen genomen in het bedrijf zodat we niet alleen verantwoord kunnen sluiten maar ook straks weer verantwoord kunnen openen. Het vergt nogal wat afstemming. Onze 24 medewerkers moesten geïnformeerd worden terwijl nieuwe informatie over elkaar heen buitelt. Lopende bestellingen geannuleerd, toch nog een fiks aantal reserveringen zowel losse tafeltjes als hele groepen moeten annuleren, overleggen met je verhuurder, leverancier van electra en gas (we zijn niet de kleinste verbruiker), investeerders te woord staan, regelingen aanvragen en plantjes voor 3 weken water geven. Je bent er maar druk mee.

Het voelt niet als een lekkere vakantie, maar ik denk wel dat de meeste mensen na de eerste week de rust zullen vinden om ook de positieve kant van deze economische en sociale stilstand op waarde te schatten.

Met dit soort maatregelen zijn er geen winnaars. Ook geen verliezers.
We zijn een keertje allemaal hetzelfde. Iedereen heeft op haar eigen manier te maken met de beperkingen en dat verbindt. Ik wens onze gasten en mijn team veel rust en weinig zorgen toe. Hopelijk zien we iedereen gezond en wel op dinsdag 2 juni weer terug. Tot dan!

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.