Fred de Gier | 2020

Yellowstone, een wereld van contrasten

Fred de Gier is geoloog en gepassioneerd natuurfotograaf. Een gelukkige combinatie want gebieden die geologisch interessant zijn blijken vaak ook zeer fotogeniek te zijn. Zo ook Yellowstone. Een supervulkaan, niet alleen in omvang maar ook in schoonheid.

De beelden zijn voor een deel gemaakt in de herfst wanneer de kleuren van de heetwaterbronnen op z’n mooist zijn. Afgelopen winter is Fred teruggekeerd naar Yellowstone om het park te fotograferen zoals slechts weinigen het te zien krijgen. Yellowstone is dan een onherbergzaam gebied bedolven onder een metershoog sneeuwdek, een periode waar de dieren het zwaar hebben om voedsel te vinden.

Mede door de inspanning van een geoloog en fotograaf is Yellowstone in 1872 uitgeroepen tot het eerste nationale park ter wereld en de expositie is dan ook een ode aan het park en Freds illustere voorgangers.

De expositie is te zien in het Genietcafé in de maanden maart en april 2020.
Vanwege Corona is deze expositie verlengd tot 1 juli 2020.

Heeft u vragen of heeft u belangstelling voor één van de werken dan is Fred bereikbaar op telefoonnummer 06-40580989 en per mail fred.degier@telfort.nl