Lukas de Croon

Beeld en Ambacht

Werken met hout is voor mij een passie die ik van jongs af aan al had. Op de Vrije School werd het werken met handen breed aangeboden; daar werd mijn interesse voor klei, smeden en hout gewekt.

Ik ben in Gouda de Keramiek opleiding gaan volgen van 3 jaar, waar ik zowel heb leren draaien als handvormen. Na deze opleiding wilde ik nog een ander ambacht leren en toen ben ik nog 4 jaar de opleiding Ambachtelijke meubel maken gaan volgen in Amsterdam aan het Hout- en meubileringscollege. Toen ik in het laatste jaar van mijn opleiding zat ben ik al begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf in Westervoort ( start 2002 t/m 2015).

Eind 2015 ben ik met mijn bedrijf Beeld en Ambacht naar Almen verhuist , waar ik nu een mooie plek in het buitengebied heb gevonden om meubels te maken.

Het buigen van massief hout is een onderdeel in het meubel maken wat ik veel toepas. Vooral in het maken van vrije werkstukken, zoals lampen, stoelen , tafels en krukjes. Hieruit ontstaan natuurlijk ook opdrachten voor klanten die het buigwerk graag toegepast zien in hun producten, zoals deze keuken van iepenhout op de foto.

Voor het buigen van hout gebruik ik het liefst vers gezaagd hout omdat dit het makkelijkste buigt. Veel van mijn hout komt van de Nederlandse rondhoutveiling waar ik mijn boomstammen inkoop. Ook krijg ik bomen aangeboden van particulieren die het zonde vinden als het hout als brandhout eindigt.

Sinds begin dit jaar exposeer ik met een aantal houtwerkstukken in het Genietcafé. Al deze objecten: staande schemerlampen op gebogen poten, krukjes en bijzettafeltjes gemaakt uit vloeiende vormen gebogen hout en een heel bijzondere hoge servieskast  zijn te koop en kunnen op afbetaling gekocht worden. Ga ze maar eens bekijken!

Voor interesse kunt u mij bellen of bereiken via de  WhatsApp, tel  06 14303410.

Lukas de Croon
Meubelmakerij Beeld & Ambacht
Hogenkampsweg 23
7205 BT   Almen
06 14303410
beeld.en.ambacht@kpnmail.nl
www.beeldenambacht.nl