Lezing ’Eindeloos ouderschap’, 14 maart

Lezingenserie Ouderschap, Opvoeding & Onderwijs.

Donderdag 14 maart, 19.30 uur

Anneke Groen en Herman Vuijsje over het boek ’Eindeloos ouderschap’:

Een boeiende lezing over de relatie tussen (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen.

Vroeger waren ouders klaar met de zorg voor hun kinderen als die het huis verlieten. Tegenwoordig gaat die zorg en innige betrokkenheid vaak veel langer door, ook als de kinderen al volwassen zijn. Voor veel grootouders is het bijvoorbeeld vanzelfsprekend om structureel op te passen op de kleinkinderen of om hun kinderen financieel te ondersteunen, bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning.

Anneke Groen en Herman Vuijsje, kwamen er in gesprek met elkaar, en met kennissen van hun leeftijd achter, dat dit geen toevallige persoonlijke ervaringen zijn, maar dat het hier gaat om een verandering in een breder maatschappelijk patroon.

In het boek ‘Eindeloos Ouderschap’ gaan ze in op vragen als: Wat is de oorzaak van die langdurige afhankelijkheid? Wat zijn de gevolgen van die zeer hechte relatie en wat zijn de valkuilen? Mogen oude ouders iets terugverwachten voor de grote hoeveelheid tijd, geld en liefde die ze in hun kinderen hebben gestoken? Mogen of kunnen (groot)ouders ook nee zeggen?

Groen en Vuijsje schetsen dit emotionele mijnenveld zeer herkenbaar, met warmte, humor én verstand.

Lezing en nagesprek in de Borrozaal, 1ste etage, Genietcafé, Oude Bornhof, Zutphen. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kaarten 7,50. Reserveren aanbevolen, bestel je tickets onderaan deze pagina.

Herman Vuijsje, socioloog en journalist. Eerder schreef hij onder meer: Lof der dwang, Pelgrim zonder God. Tot hier heeft de Heer ons geholpen en Correct. In november van dit jaar kwam zijn nieuwste boek ‘Zwartkijkers’ uit, over de mythe dat er een diepe kloof bestaat tussen ‘witte’ en ‘zwarte’ Nederlanders.

Anneke Groen is journalist en programmamaker. Elf jaar lang was zij directeur van de Rode Hoed. Als journalist werkt ze voor verschillende kranten, tijdschriften en weekbladen, waaronder de Groene Amsterdammer. Ook organiseert zij congressen, debatten en symposia over maatschappelijke onderwerpen als dilemma’s in de geneeskunst, het onderwijs en multiculturele vraagstukken. E

Artikel in de Volkskrant lezen? Klik op deze tekstregel

DEFINITIEF-Ouderschap_Vuijsje_1

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.