Lezing Hooggevoelig & Strong-Willed, thema Wilskracht 15 november

INMIDDELS IS OOK DEZE LEZING UITVERKOCHT

Wegens een eerder volledig uitverkochte zaal organiseren wij een tweede lezing met Janneke van Olphen:

Een illustratief voorbeeld: het is bedtijd voor Rafael. Dat betekent dat het liedje van verlangen begint, want Rafael vindt ‘naar bed gaan’ maar saai. Beneden zijn veel leukere dingen te beleven! Zijn oog valt op een reep chocola. Rafael is een meester in het verleiden. Stralend zegt hij: “Chocola! Oh, dat vind ik zóóó lekker!”. Op een lieflijke toon vraagt hij: “Mag ik een stukje?”. Het is moeilijk om deze verleiding te weerstaan, als vader of moeder gun je het hem ook. Tegelijkertijd weet je dat hij moeilijk in slaap komt als hij vlak voor het slapen suiker eet. Dat weet Rafael zelf inmiddels ook. Maar ja, die chocola ziet er zo lekker uit dat dit hem nu helemaal niks kan schelen. Je antwoordt “Nu niet schat, dat is vlak voor het slapen gaan geen goed idee”. Rafael geeft echter niet zo snel op. Als hij iets in zijn hoofd heeft… De verleidingstoon is mislukt. Rafael gaat over op een andere toon. Hij zet zijn handen in zijn zij, beide benen stevig op de grond en zegt met flinke wilskracht en vurigheid: “ik wil NU een stuk chocola!”.

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil hebben, het zal je niet verrassen, flink wat wilskracht, flink wat ‘pit’. Hoe ga je hier als ouder mee om? Wat zijn valkuilen voor ouders/verzorgenden Hoe houd je je staande zonder autoritair te worden? Op deze en andere aanverwante vragen, krijg je tijdens deze interactieve lezing met als thema ‘Wilskracht’, verhelderende antwoorden.

Janneke van Olphen is psycholoog en begon 8 jaar geleden met schrijven over Hooggevoelig & Strong-Willed. Ze geeft o.a. cursussen via haar bedrijf Gevoeligheid Grootbrengen. Samen met Josina Intrabartolo schreef ze de boeken ‘Draakje Vurig’ en ‘Draakje Vurig op school’. In 2017 kwam haar boek ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ uit.

Wanneer: donderdag 15 november 2018
Inloop vanaf: 19.30 uur
Lezing start: 20.00 uur
Vooraf en na afloop kun je van een drankje genieten (niet bij ticket inbegrepen).

Tickets: 7,50 euro
Reserveren: noodzakelijk (snel uitverkocht)
Je kunt deze lezing reserveren via onderstaand formulier.

INMIDDELS IS OOK DEZE LEZING UITVERKOCHT
Wil je in de toekomst een vooraankondiging van onze lezingen krijgen?
Vul dan je gegevens alsnog in:

 

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.