Proeverij met Spaanse biologische wijnen en flamenco

Vrijdag 19 oktober, van 16 uur tot 18 uur, kunt u kennis maken met het bijzondere wijnassortiment van de huisleverancier van het Genietcafé: vinos Y mas. Dit is het bedrijf van de, in Zutphen wonende, Eva Maria Valer Melchor.

Met haar aanstekelijke enthousiasme vertelt Eva Maria over haar wijnen, die ze zelf selecteert en importeert in haar geboortestreek, de Spaanse Rioja. In deze proeverij staan de biologische wijnen in het middelpunt.

Eva Maria komt uit een grote Spaanse familie en dat netwerk biedt haar toegang tot de beste bodega’s in de streek. Hier worden de druiven nog handmatig worden geplukt en zorgvuldig geselecteerd, alvorens ze worden verwerkt tot de mooiste wijnen. Het ambacht wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een selectie van biologische wijnen van vinos Y mas, vindt u op de drankenkaart van het Genietcafé. Op de proeverij kunt u kennis maken met het gehele assortiment. Naast wijnen, biedt vinos Y mas ook olijfolie en originele chorizo uit de streek.

Bij Spaanse wijn hoort Spaanse muziek! Arnold Slaghek, speelt tijdens de proeverij flamenco. Zoals hij zelf zegt: ‘zuidelijk temperament voor nuchtere noordelingen’. Arnold improviseert op Flamenco-dansen als Soleares, Tangos, Alegrias. Hij doet dat op zijn ‘Stradivarius’, een handgemaakte Flamencogitaar met originele pennen.  

De toegang is vrij. Reserveren aanbevolen, maar niet verplicht. Dat kan met dit formulier:

 

 

 

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.