Terras beperkt opengesteld

Wat fijn dat we weer iets mogen. Tot 09 juni is ons terras beperkt opengesteld voor gasten, conform de versoepelingen vanuit de rijksoverheid. Natuurlijk zijn we heel blij en ontvangen we je graag. Ook zijn er zaken die niet zo vanzelfsprekend zijn. We praten je hier bij.

De overheid staat het terras toe onder strikte voorwaarden. Vanuit het Genietcafé hebben we deze voorwaarden bestudeerd om te kijken wat wél kan. Want eenvoudig is dat niet. Het simpelweg openstellen kost veel geld omdat er medewerkers ingezet moeten worden, ook als het regent of gewoon geen lekker terrasweer is. Ook hebben we minder zitplekken op het terras beschikbaar dan normaal. Om als bedrijf te overleven moet je dan flinke omzet maken en kosten besparen. De vaste lasten zijn fors en de beperkte openstelling van het terras is superfijn maar niet genoeg om van het overheidsinfuus afgekoppeld te kunnen worden. Maar, genoeg geklaagd, we gaan er tegen aan en om dát mogelijk te maken gelden tijdelijk de volgende beperkingen:

Wat zijn dan de aanpassingen?
We nemen geen reserveringen aan op het terras. De overheid biedt de ruimte “aan de deur” te reserveren. Wij maken daar dankbaar gebruik van. Loop langs ons terras, zie een vrije tafel. Ga lekker zitten. Een medewerker helpt je graag bij de gezondheidsvragen én de reservering ter plekke. Dat gaat heel snel en makkelijk, bijvoorbeeld met een QR-code als je dat wilt. Zoals je wellicht weet is ons terras populair. We kunnen ons geen betaalde terrastafel-dirigent veroorloven en bovendien is ons terras door haar situering vanuit elke hoek te betreden. Geen doen voor de serveerster dus. Bij regen of koud weer is er helaas geen backup. We mogen je alleen naar binnen laten gaan voor toiletbezoek. We willen je vragen je tafeltje na 90 minuten weer aan een nieuwe gast te gunnen. Zo werken we samen aan herstel van de horeca en kan iedereen daar van genieten. Tot slot gaan we op zondag voorlopig nog niet open. Dit komt door een nog niet ingevulde vacature. Hopelijk is dat snel opgelost. Samen met jou hopen we dat er vanaf 9 juni nieuwe versoepelingen mogelijk zijn. Dan bekijken wij ook weer wat we kunnen verbeteren aan jouw gastervaring!

Neem alvast een kijkje in onze online kaart: https://bestellen.genietcafe.nl/

Gijs Peteroff
namens het Genietcafé.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://www.genietcafe.nl/jouw-high-tea/

Gijs Peteroff

Namens Matthias Verwaltung BV gedetacheerd ad interim bestuurder van het Genietcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.